Draxler zove Ozila u PSG
Foto: EPA

Špekulacije oko budućnosti Mesuta Ozila se nastavljaju

Draxler zove Ozila u PSG

Piše: R. Pašić
Špekulacije oko budućnosti veznjaka Arsenala Mesuta Ozila se nastavljaju, a njegov reprezentativni kolega Julian Draxler bi ga želio vidjeti u dresu PSG-a za koji i sam nastupa.

Prem riječima Juliana Draxlera Mesut Ozil bi dobro došao bilo kojoj ekipi na svijetu, a za PSG bi bio odličan izbor.

Ozil se bliži zadnjoj godini ugovora sa Arsenalom, a glasine oko njegovog mogućeg napuštanja londonske ekipe su sve učestalije zbog činjenice da on još nije produžio ugovor sa londonskim klubom. 

Pregovori o novom ugovoru su obustavljeni i zbog činjenice da su u Arsenalu trenutno fokusirani na završnicu Premier lige, ali i finale FA Kupa koje će ova ekipa igrati protiv Chelseaja.

Iako Ozil ističe da je sretan u Londonu, njegov reprezentativni kolega Julian Draxler mu predlaže da mu se pridruži na Parku Prinčeva.

"Volio bih igrati sa njim svaki dan...Za mene je on veliki igrač. Uživam igrati sa njim na svakom treningu i na svakoj utakmici za državnu reprezentaciju", izjavio je Draxler za BBC.

"Mislim da je on sjajan igrač. On bi bio od pomoći svakoj ekipi na svijetu i mislim da bi uživao u životu u Francuskoj i igranju za PSG", dodao je Draxler.


Francuska liga