"Drhtao sam 10 minuta nakon gola u finalu Lige prvaka"

Mijatović priznao

"Drhtao sam 10 minuta nakon gola u finalu Lige prvaka"

Crnogorski napadač i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović postigao je jedini pogodak u finalu Lige šampiona 1998. godine.

Njegov Real Madrid je tada slavio u velikom finalu protiv Juventusa te su postali prvaci Evrope prvi put poslije 32 godine i trijumfa u finalu protiv Partizana (2:1).

Mijatović je poručio da je taj pogodak u finalu posvetio bolesnom sinu, a da je nakon pogotka od uzbuđenja drhtao deset minuta.

"Kada sam postigao gol, pred očima mi je bila samo slika bolesnog sina. Taj gol sam posvetio njemu. Otrčao sam do klupe, drhtao sam deset minuta, nisam mogao da se smirim", rekao je Mijatović.

On je također poručio da smatra kako će Real Madrid i ove sezone postati prvak Evrope. Podsjetimo, Madriđani igraju u finalu protiv Juventusa, baš kao i prije 19 godina. 

"Siguran sam da ćemo pobijediti. Ne znam kojim rezultatom, za takve prognoze je zadužen Šuker, on je kao vještica", našalio se Mijatović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi