Drinčić golčinom donio Partizanu pobjedu nad Zvezdom

147. derbi Beograda

Drinčić golčinom donio Partizanu pobjedu nad Zvezdom

Partizan i Zvezda odigrali su 147. beogradski derbi u kojem je Partizan slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme ponudilo je čvrstu utakmicu u kojem je Zvezda imala najbolju šansu na utakmici. Jović je u 26. minuti na sjajan pas Bosančića izbio sam pred golmana ali je promašio veliku priliku za gostujući tim. Partizan je prijetio preko Rajkovića i Ćirkovića, ali se rezultat nije mijenjao. Prvo poluvrijeme je nekoliko puta bilo prekinuto zbog bakljada završeno je rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu Branko Ilić propušta dobru šansu za Partizan, a onda se ušlo u mirniju fazu utakmice. Trenutak odluke desio se u 77. minuti kada je Drinčić sjajnim golom iz slobodnog udarca donio Partizanu vodstvo koje će, ispostavit će se na kraju, biti dovoljno da se upiše pobjeda nad najvećim rivalom.

Partizan nakon osam kola ima maksimalan učinak i čini se da je tim iz Humske na pravom putu ka vraćanju šampionskog pehara u svoje vitrine. Bila je ovo 44. pobjeda Partizana nad Crvenom Zvezdom, koja sada za crno-belim zaostaje četiri boda uz utakmicu više.

Jelen Super liga

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan - Crvena Zvezda 1:0 (Drinčić 77')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.