Drinkwater spreman napustiti Leicester

Vezista odlazi u Chelsea

Drinkwater spreman napustiti Leicester

Vezni fudbaler Danny Drinkwater spreman je ovog ljeta napustiti Leicester City, prenosi The Times. 

Drinkwater se dugo vremena povezuje sa transferom u Chelsea jer je velika želja trenera Plavaca sa Stamford Bridge stadiona, Antonia Contea. 

Drinkwater je i prošle sezone bio velika želja Contea, ali do transfera nije došlo, već je put Stamford Bridgea pošao drugi vezista Lisica, N'Golo Kante. Upravo to je i jedan od razloga što Chelsea sada želi da ponovo upari ovaj dvojac, jer se veoma dobro razumiju i sigurno je da bi bili dobar tandem.

Navodno će Drinkwatrer u narednim danima tražiti od uprave Leicestera da ga puste u Chelsea i da mu ne prave problem. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Drinkwater u Leicester stigao u januaru 2012. godine iz Manchester Uniteda, a tokom prošle sezone je odigrao 29 mečeva u Premiershipu te je postigao jedan pogodak uz jednu asistenciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi