Drogba novo veliko ime u MLS-u

Pronašao novi angažman

Drogba novo veliko ime u MLS-u

Kao što se i najavljivalo, Didier Drogba napustio je Evropu i preselio u američku MLS ligu. 

Donedavni napadač Chelseaja ostvario je "američki" ili bolje rečeno "kanadski" san. Nova destinacija u njegovoj karijeri je Montreal Impact koji je u MLS-u od 2012. godine, a prošle sezone završio je posljednji. 

"Ovo je jedan od najvećih dana u historiji našeg kluba. Velika je čast objaviti dolazak Didiera Drogbe, od prvog kontakta bilo mi je jasno da Didier uistinu želi doći k nama. Njegov dolazak bit će pun pogodak u svakom pogledu", rekao je predsjednik Montreala Joey Saputo.

U dresu Montreala između ostalih već nastupaju Ignacio Piatti i Nigel Reo-Coker, a Impact trenutno drži šestu poziciju u Istočnoj konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.