Drogba otkrio ko je sve 'kriv' za odlazak u Montreal

Pojačao je kanadski klub

Drogba otkrio ko je sve 'kriv' za odlazak u Montreal

E. Škorić

Didier Drogba jučer je stigao u Montreal, te je potpisao ugovor s tamošnjim članom MLS lige.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače je proteklog ljeta napustio Chelsea i odlučio da karijeru nastavi u kanadskom Montrealu, gdje je imao spektakularan doček jučer.

Tridesetsedmogodišnji napadač otkrio je kako je došao do Montreala i ko je sve ‘kriv’ za njegov transfer.

“Razgovarao sam s Alessandrom Nestom i on je rekao da mu je bilo sjajno ovdje. Ovo je ujedno francusko govorno područje, predsjednik kluba je također imao utjecaja”, kazao je Drogba, dodavši da su i u Chelseaju pomogli da izabere Montreal.

“Igrači i osoblje Chelseaja govorili su mi lijepe stvari o Montrealovom trening centru. To je isto bilo jako važno”, dodao je Drogba.

Drogba je igrao u Francuskoj, Engleskoj, Turskoj i Kini u karijeru, a već naredne sedmice trebao bi da debituje za Montreal protiv New York Red Bullsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.