Drogba: Samo smo se sa nevjericom pogledali i nasmijali

Priča iz 2012. o Messiju

Drogba: Samo smo se sa nevjericom pogledali i nasmijali

E. Ganibegović

Didier Drogba, nekadašnji napadaš Chelseaja, ispričao je zanimljiv događaj o Lionelu Messiju iz 2012. godine.

Već je poznato da je Drogba 2012. godine postigao pogodak u finalu Lige prvaka protiv Bayerna Munchena, ali on se te godine sjeća zbog još jedne zanimljive situacije, koja je vezana za broj pogodaka Messija u toj sezoni.

"Roberto Di Matteo je radio upravo ono što je uvijek radio, dao nam je listu strijelaca ekipe protiv koje igramo", rekao je Drogba, te je nastavio:

"Obično, popis bi krenuo ovako Rooney-22, Van Persie-15 i tako dalje. Kada je Barcelonina lista došla na red, na trećem mjestu je bio Xavi sa 14 pogodaka, zatim su slijedili Sanchez i Fabregas po 15, ali kada se pojavio prvi strijelac svi smo se nasmijali, Lionel Messi 63 pogotka, 14 u Ligi prvaka".

"Ali, 63 te sezone? Samo smo se sa nevjericom pogledali i nasmijali. Šta smo još mogli učiniti? Čak sam fotografirao broj,  jer je bilo nevjerovatno", rekao je Didier Drogba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi