Druga najefikasnija noć Lige prvaka svih vremena

Samo je u oktobru 1997. postignuto više

Druga najefikasnija noć Lige prvaka svih vremena

Večerašnja noć Lige prvaka ostat će upisana u historiju. Na osam susreta viđeno je nevjerovatnih 40 golova, što je čak pet golova po meču.

Takvo nešto nije viđeno nikada do sada, a samo je jednom postignuto više golova za jednu noć. Desilo se to 1.10.1997. godine u noći gdje se odigralo dvanaest susreta. Tada su postignuta 44 gola, samo četiri više od večerašnjeg učinka u kojem je učestvovalo šesnaest klubova a 1997. su ih bila dvadeset i četiri. 

Mnoge utakmice večerašnjeg programa ušle su u historiju. Navedimo za primjer da je pobjedom Šahtara u Borisovu od 7:0 protiv BATE-a izjednačena najubjedljivija gostujuća pobjeda jednog tima u historiji LP, a Luiz Adriano je jedini igrač uz Messija koji je postigao pet golova na jednom meču... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije