Druga "trica" Malage, Elche prokockao pobjedu kod Almerije
Foto: epa.eu

Primera Division, 7. kolo

Druga "trica" Malage, Elche prokockao pobjedu kod Almerije

U posljednjim utakmicama današnjeg programa 7. kola španske Primere Elche je sa 2:2 remizirao na gostovanju kod Almerije, dok su Malaga savladala Granadu sa 2:1.

Elche je već u ranoj fazi utakmice protiv Almerije stigao do vodstva. U 6. minuti meča asistenciju Jonathas na pravi način je iskoristio Rodriguez i gostujućem timu donio prednost. Domaći su do izjednačenja stigli u 37. minuti kada je Verza bio siguran na bijele tačke.

U 56. minuti asistent prvog gola za Elche Jonathas vratio je vodstvo gostima. Čovjek koji je donio novo vodstvo Elcheu svoj tim je ostavio na cjedilu u 67. minuti kada je zaradio svoj drugi žuti karton na meču, pa su gosti u preostalih više od 20 minuta sa 10 igrača na terenu morali odbraniti svoju drugu ovosezonsku pobjedu. Nažalost po njih to nisu uspjeli, Hemed je pogodio u 88. minuti za konačnih 2:2.

I drugi susret bio je jednako interesantan. Već u prvoj minuti gosti su poveli s 1:0, pogodio je El Arabi. Cijelih sat vremena igre bilo je potrebno fudbalerima Malage da dođu do izjednačenja, a rezultat je u 60. minuti poravnao Santa Cruz.

Dvanaest minuta kasnije zbog gluposti  Angeleri domaći su ostali sa deset igrača na terenu, ali uprkos ovome hendikepu golom Antunesa sa penala, deset minuta prije kraja, uspijevaju izboriti pobjedu, drugu ovosezonsku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 7. kolo:
Almeria – Elche 2:2 (Verza 37., Hemed 88. / Rodriguez 6., Jonathas 56.)
Malaga – Granada 2:1 (Santa Cruz 60, Antunes 80. / El Arabi 1.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije