Drugoligaš odbio Vardyja zbog trenerske politike

Zanimljivu priču donosi Bild

Drugoligaš odbio Vardyja zbog trenerske politike

Jedan od klubova koji je u prošlosti propustio šansu da za "sitniš" dovede Jamieja Vardyja je i RB Leipzig. 

Sjajni napadač Leicester Cityja je prije dvije sezone bio ponuđen njemačkom drugoligašu RB Leipzigu, međutim politika trenera Ralfa Rangnicka nije dozvoljavala da tada problematični 27-godišnji fudbaler preseli u njegov tim. 

"Insistirao sam tada da Joe Gomez dođe u RB Leipzig, ali on se odlučio za Liverpool. Poslije sam bio u situaciji da dovedem Vardyja, međutim on je imao  preko 24 godine, uz to je bio i u zatvoru, tako da transfer nije dolazio u obzir. Govorili su mi da sam radikalan jer sam dovodio samo igrače koji su mlađi od 24 godine", otkrio je Ralf Ragnick za njemački Bild. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Unatoč svome u njemačkom klubu ne žale mnogo, jer danas i bez Vardyja su na pragu plasmana u 1. Bundesligu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi