Düsseldorf kuca na vrata Bundeslige

Köln i Hertha za play-off

Düsseldorf kuca na vrata Bundeslige

Do kraja sezone u prvoj i drugoj Bundesligi ostalo je još jedno kolo, a utrka za preostalo mjesto u Bundesligi dostiže vrhunac.  

Nakon što su ranije direktan plasman u najviši rang osigurali Greuther Fürth i Eintracht Frankfurt, za treću poziciju i doigravanje sa šesnaestoplasiranim iz Bundeslige boriti će se Fortuna Düsseldorf, Paderborn, i St. Pauli. 

 

Upravo će St. Pauli i Paderborn odigrati utakmicu posljednjeg ovosezonskog kola, dok će ekipa sa najvećim šansama za play-off, Düsseldorf dočekati Duisburg.


St.Pauliju i Paderbornu remi ne bi donio ništa te će obje ekipe zasigurno ići na pobjedu, dok je malo vjerovatno da će Fortuna Düsseldorf kiksati na svom terenu protiv ove sezone prosječne ekipe Duisburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

  

U Bundesligi, velika borba za mjesto koje vodi u play-off, se odvija između Kölna i Herthe. Hertha će na svom terenu dočekati Hoffenheim. Međutim za tu 16. poziciju trebat će im pobjeda te kiks Kölna. Za Jarčeve je ovo zasigurno utakmica sezone, jer im u goste dolazi finalista Lige prvaka, minhenski Bayern i u slučaju poraza o njihovoj sudbini bi odlučivala Hertha, što oni svakako ne žele dopustiti.

Podsjetimo, na kraju sezone trećeplasirana ekipa 'cvajte' i šesnaestoplasirana ekipa Bundeslige odigrat će dvomeč u kom će se odlučiti učesnik najelitnijeg fudbalskog ranga u Njemačkoj naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.