Duel dva najtrofejnija talijanska kluba pripao Staroj dami

Odigran derbi trećeg kola Serije A

Duel dva najtrofejnija talijanska kluba pripao Staroj dami

Aktuelni prvak Italije, Juventus večeras je na stadionu San Siro gostovao kod Milana u okviru trećeg kola talijanske Serije A. Juventus je slavio rezultatom 1:0. 

Prvih 15 minuta susreta na San Siru nije donijelo mnogo uzbuđenja. Juventus je imao više od igre i kontrolisao je igru, ali ekipa Massimiliana Allegrija nije ozbiljnije zaprijetila Abbiatiju. 

Potom je inicijativu preuzeo domaćin, a u 27. minuti susreta vidjeli smo i prvu veliku priliku na večerašnjem susretu. Glavom je nakon ubačaja šutirao Keisuke Honda, a njegov udarac odlično je odbranio Gianluigi Buffon. 

Samo četiri minute kasnije zaprijetio je Juventus. Odličnu priliku imao je Fernando Llorente, ali je njegov udarac zaustavio Abbiati. Juventus je nakon prilike Španca nastavio da prijeti, a u 34. minuti Llorente je ostavio loptu na vrhu šesnaesterca za Perreiru, međutim njegov udarac brani golman Milana. 

Sreća se Milanu osmjehnula u 38. minuti susreta. Marchisio je imao mnogo prostora i šutirao je iz velike udaljenosti, ali je lopta odsjela na lijevoj stativi Abbiatijevog gola. Do kraja prvog poluvremena zaprijetio je i Menez, ali je njegov udarac bez problema zaustavio Buffon.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku susreta imala je Stara dama. Marchisio je poslao opasnu loptu u peterac Milana, ali niti jedan igrač u crno-bijelom dresu nije stigao ubaciti loptu u praznu mrežu.

Bolju igru Juventus je krunisao golom u 71. minuti susreta. Odličan dupli pas odigrali su Tevez i Pogba, a Argentinac je poslao loptu u mrežu nemoćnog Abbiatija.  Nakon što su gosti došli do vodstva priliku je dobio i Fernando Torres, te je tako upisao debi u dresu Milaneza. 

Milan je napadao do samog kraja, ali put do mreže Buffona nije uspio pronaći. Pogodak Teveza ostao je jedini na susretu dva najtrofejnija talijanska kluba. 

Italija, Serija A, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Juventus 0:1 (Tevez 71)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.