Dug jezik koštao legendarnu Hope Solo
Foto: EPA

Suspenzija za Solo

Dug jezik koštao legendarnu Hope Solo

M. Šljivak

Golman ženske fudbalske reprezentacije SAD-a Hope Solo suspendovana je od strane američkog saveza na šest mjeseci zbog komentara na Olimpijskim igrama u Riju.

Ovu vijest su 35-godišnjoj čuvarki mreže saopštili generalni sekretar Dan Flynn i selektorka Jill Ellis.

Do suspenzije je došlo jer je na Olimpijskim igrama Solo nazvala reprezentativke Švedske kukavicama zbog defanzivnog stila igre u četvrtfinalnom meču.

Njene kritike su naišle na velike osude, a predsjednik Fudbalskog saveza SAD-a Sunil Gulati je istakao kako su takve riječi neprihvatljive.

"Komentari Hope Solo nakon meča sa Švedskom su neprihvatljivi i ne poklapaju se sa standardima nacionalnog tima. Naši olimpijci reprezentuju fair play ideale i poštovanje. Želimo da svi predstavnici naše zemlje časno poštuju principe, bez izuzetaka.  Uzimajući u obzir i prethodne incidente u kojima je bila Hope, odlučili smo pokrenuti postupak protiv nje", rekao je Gulati.

Oglasila se i Hope.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sedamnaest godina života sam posvetila reprezentaciji i radila sam svoj posao onako kako znam s puno strasti, istrajnosti i čvrstine, kako bih bila najbolji golman svijeta. Željela sam približiti fudbal mlađim generacijama i iako sam mogla dati još mnogo, Savez je odlučio da me kazni i da raskine moj ugovor. Samo sam željela najbolje za ovaj tim i nekad nisam pravila prave izbore", istakla je 35-godišnja Solo.

Ovo je vjerovatno i kraj reprezentativne karijere za Solo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi