Dugogodišnji kapiten Fiorentine potpisao za Empoli

Nastupao i za Italiju

Dugogodišnji kapiten Fiorentine potpisao za Empoli

Bivši italijanski reprezentativac Manuel Pasqual karijeru će nastaviti u Empoliju, saopšteno je iz kluba.  

Dosadašnji član Fiorentine (34) odlučio je nakon 11 godina provedenih u timu iz Firence promijeniti sredinu i prihvatiti ponudu Empolija, a sa svojim novim klubom je potpisao ugovor u trajanju od dvije sezone. 

Ova vijest potvrđena je i na zvaničnoj klupskoj stranici, a iskusnom Pasqualu je Empoli ujedno šesti klub u dosadašnjoj fudbalskoj karijeri. Prethodno je nosio dresove Fiorentine, Arezza, Trevisa, Pordenone i Derthone. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Pasqual je u proteklom periodu za Fiorentinu upisao ukupno 356 utakmica i pritom postigao 10 golova. Dres reprezentacije Italije je nosio deset puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi