Duje Čop sa dva pogotka srušio Levante

Primera

Duje Čop sa dva pogotka srušio Levante

D. Vejo

U okviru 36. kola Primere, fudbaleri Malage na svom terenu savladali su ekipu Levantea rezultatom 3:1 (1:1).

Domaćin je dominantnije otvorio susret. Već u prvih nekoliko minuta ozbiljno su zaprijetili protivniku. Na prvo uzbuđenje i na radost domaćih navijača čekalo se sve do 30. minute meča kada se na asistenciju Ricca u šesnaestercu Levantea najbolje snalazi Čop koji Malagu dovodi u vodstvo. Za izjednačenje pobrinuo se u 42. minuti Morales, nakon čega se odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćina koji su pokušavali zatresti mrežu gostiju. Upornost se isplatila u samom finišu meča kada svojim drugim pogotkom na utakmici u 89. minuti Duje Čop dovodi Malagu u vodstvo od 2:1. Ipak, tu nije bio kraj. Konačnih 3:1 postavio je Castro duboko u sudijskoj nadoknadi a za asistenciju se pobrinuo Duje Čop.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi