Duljević igrao 90 minuta u porazu Dresdena

Druga Bundesliga, 11. kolo

Duljević igrao 90 minuta u porazu Dresdena

Fudbaleri Dynamo Dresdena doživjeli su poraz danas u 11. kolu Cvajte od Nurnberga sa 2:1 na gostovanju. 

Bilo je ovo veoma teško gostovanje za Dynamo obzirom da se Nurnberg bori za ulazak u Bundesligu, a na kraju su ipak položili oružje iako su odigrali dobar meč.

Nurnberg je poveo već u 7. minuti kada je Ishak pogodio nakon asistencije Behrensa. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku je viđena mnogo zanimljivija utakmica, a gosti su izjednačili u 69. minuti preko Mlape koji je bio precizan sa jedanaest metara. Ipak, osam minuta prije kraja meča pobjedu Nurnbergu donio je Teuchert nakon asistencije Errasa. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativac Haris Duljević odigrao je za Dynamo Dresden svih 90 minuta. Njegov tim je nakon ovog kola ostao na 12. mjestu sa 13 bodova, dok je Nurnberg na 3. mjestu sa 22 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi