Dunga: Neymar nije zvijezda, za to treba osvojiti SP
Foto: EPA.eu

Novi selektor Brazila

Dunga: Neymar nije zvijezda, za to treba osvojiti SP

Selektor reprezentacije Brazila Dunga, koji je ovu poziciju preuzeo nakon Svjetskog prvenstva, izjavio je da Neymar neće biti prava zvijezda svjetskog fudbala dok ne osvoji titulu svjetskog šampiona sa Kariokama.

22-godišnji napadač Barcelone je bio najbolji igrač Brazila na ovogodišnjem SP-u, sve dok zbog povrede nije morao da propusti samu završnicu.

"On je najbolji igrač Brazila, ali nije zvijezda. Da biste dobili status zvijezde, morate da budete svjetski šampion. Mi ćemo vrijedno da radimo da učinimo da kada bude igrao za reprezentaciju, Neymar odigra iznad nivoa koji definiše zvijezdu", rekao je Dunga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.