Dunga objavio spisak, Alves bez poziva
Foto: EPA

Popis za prijateljske mečeve

Dunga objavio spisak, Alves bez poziva

M. Šljivak

Novi selektor Brazila Carlos Dunga objavio je spisak fudbalera za prijateljske utakmice protiv Kolumbije i Ekvadora koje se igraju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Među 22 fudbalera ponovo su svoje mjesto našli Philipe Coutinho, Miranda i Filipe Luis, dok će debi u dresu Karioka imati dvojac iz Cruzeira Ricardo Goulart i Everton Ribeiro.

Na popisu nema nekoliko poznatih imena među kojima su Dani Alves i Fred.

Dunga se odlučio za sljedeće fudbalere:

Golmani: Jefferson (Botafogo), Rafael Cabral (Napoli)

Odbrana: David Luiz (Paris Saint-Germain), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Gil (Corinthians), Miranda (Atletico Madrid), Maicon (Roma), Filipe Luis, (Chelsea), Alex Sandro (Porto), Danilo (Porto)

Vezni red: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Willian (Chelsea), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Oscar (Chelsea), Coutinho (Liverpool)

Napad: Ricardo Goulart (Cruzeiro), Hulk (Zenit), Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Atletico MG)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Brazil će 5. septembra igrati u Miamiju protiv Kolumbije, dok će četiri dana kasnije u New Jerseyju odigrati meč s Ekvadorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.