Dunga vratio 'otpisane' u reprezentaciju

Objavio spisak za prijateljske utakmice

Dunga vratio 'otpisane' u reprezentaciju

Selektor brazilske reprezentacije Carlos Dunga objavio je spisak igrača na koje će računati u nadolazećim prijateljskim utakmicama protiv Kostarike i Sjedinjenih Američkih Država.

Povratnici u reprezentaciju su Kaka, Hulk i Lucas Moura, a selektor Dunga je unatoč suspenziji za prve dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pozvao i fenomenalnog Neymara.

Potez je jasan. Dunga želi Neymara vidjeti blizu reprezentativaca, tako da osjeti atmosferu i da se u rijetkim prilikama za okupljanje ne bi nešto propustilo.

Spisak za Kostariku i Sjedinjene Američke Države:

Golmani: Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Gremio), Alisson (Internacional).

Odbrambeni igrači: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Gabriel Paulista (Arsenal), Dani Alves (Barcelona), Filipe Luis (Atletico Madrid), Danilo (Real Madrid), Douglas Santos (Atletico Mineiro).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni igrači: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian(Chelsea), Lucas Lima (Santos), Kaka (Orlando City).

Napadači: Roberto Firmino (Liverpool), Neymar (Barcelona), Lucas Moura (PSG), Hulk (Zenit), Douglas Costa (Bayern Munich).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.