Kapiten Sarajeva nakon Atromitosa

Dupovac: Možda mi u revanšu damo dva gola

Fudbaleri Sarajeva poraženi su sa 2:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige od grčkog Atromitosa. Nakon meča sa grčkim predstavnikom razgovarali smo sa kapitenom bordo tima Amerom Dupovcem.

"Mislim da smo nesretno poraženi iako smo tokom čitave utakmice bili dosta bolja ekipa. Imali smo posjed lopte na našoj strani, ali primili smo ta dva gola u veoma nezgodnom trenutku. Na početku utakmice smo izvršili pritisak na njih, a iz prvog kornera primimo pogodak. Uspjeli smo se vratiti, a potom nam se ponovila ista stvar kao u meču sa Haugesundom. Pred kraj utakmice smo primili gol, upravo onda kada smo mi pokušali doći do prednosti pred revanš", rekao je kapiten Sarajeva nakon utakmice na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase". 

U prvih 70 minuta Sarajevo je trkom odlično pariralo svom protivniku, ipak 20 minuta prije kraja meča počeo se osjećati pad u igri izabranika Dženana Uščuplića.

"Normalno je bilo da ćemo pasti, jer igrati 90 minuta u ovakvom tempu to ne mogu niti najbolje ekipe. Mogli ste vidjeti da su oni većinom branili, a nama je bilo da se više trošimo pogotovo kada napadamo. Naši bekovi su imali po 10 centaršuteva, mnogo su se istrošili i bilo je za očekivati da ćemo pasti na kraju. Sreća je pa nismo primili na kraju gol je su protivnici imali dvije čiste šanse na kraju. Ipak, mogu reći da neki rezultat možemo napraviti narednog četvrtka u Atini", istakao je defanzivac bordo tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manji pritisak u odnosu na prvi susret mogao bi biti možda odlučujući za fudbalere Sarajeva u pokušaju da ostvare dobar rezultat u revanš meču.

"Na revanš idemo bez pritisak, te prvenstvo odigrati jednu dobru utakmicu. I onda se nadam, da uz malo sreće, ostvarimo jedan povoljan rezultat. Možda mi njima damo dva gola kao što su oni nama dali. U fudbalu se nikad ne zna", zaključio je Dupovac na kraju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.