Dupovac: Sarajevo se može nadati prolazu

Bivši igrač Sarajeva nastupao u Moldaviji

Dupovac: Sarajevo se može nadati prolazu

E. Škorić

Zaria Balti, ekipa iz Moldavije, prava je nepoznanica bh. javnosti, ali o njoj samo najbolje govori bivši defanzivac Sarajeva Amer Dupovac.

Dupovac je, naravno, uvjeren da Sarajevo može proći dalje i kao bivši igrač bordo tima želi da na Koševu bude slavlje po završetku revanš meča prvog pretkola Evrospke lige.

"Dobro poznajem ekipu Zarije i mogu reći da je to solidna ekipa, koja igra dvije-tri godine Evropu. Veoma nezgodan protivnik, ali mislim da Sarajevo može proći dalje", rekao je Dupovac za SportSport.ba, pa je dalje dodao:

"Dosta iskusna ekipa, nemaju puno stranaca i vjeruju domaćim igračima. Igrali su i finale Kupa, a svakako da je prednost Sarajeva što su Moldavci pod pritiskom navijača. Kada bih govorio o nekim imenima iz Zarije, onda bih spomenuo Argentinca Rubena Gomeza (33), koji je doduše bio povrijeđen. Sve u svemu, ja se nadam da će Sarajevo proći dalje, a mom bivšem klubu ide u prilog što revanš igra kod kuće".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dupovac je sada član Splita, u koji je stigao iz moldavskog Sheriffa, dok je u Sarajevu igrao od 2010. do 2015. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi