Dušan Vlahović na meti mnogih evropskih klubova

Partizanovo čudo od djeteta

Dušan Vlahović na meti mnogih evropskih klubova

D. Vejo

Iako ima svega 16 godina, Dušan Vlahović zagolicao je maštu mnogih evropskih klubova. 

Naime, tokom drugog dijela priprema u Nikoziji, na kontrolnim mečevima parnog valjka bili su prisutni skauti Juventusa, Liverpoola i Manchester Cityja. 

Sve oči bile su uperene ka mladom napadaču, koji je iz omladinske škole prekomandovan u prvi tim crno bijelih, s kojima se trenutno nalazi u Nikoziji, gdje odrađuju drugi dio priprema za proljetnu sezonu. Kako se špekuliše, ovo nije prvi put da čelnici pomenutih klubova prate mladog Vlahovića. 

Oni su to, kako se priča, radili još koncem prošle godine, dok je igrao za kadetsku reprezentaciju Srbije u Poljskoj, gdje je domaćinu na jedan spektakularan način zatresao mrežu.

Neprikosnoveni vladar šesnaesterca bio je Vlahović u mlađim selekcijama. Punio je mreže protivnika iz utakmice u utakmicu, što je i kulminiralo da dobije poziv Ivana Tomića i priključi se prvom timu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Svi su u iščekivanju toga, da li će stameni centarfor debitovati za A tim protiv OFK Beograda. Ukoliko se desi takav scenario, šesnaestogodišnjak će ujedno postati i najmlađi debitant od kada postoji klub iz Humske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi