Dva gola Bernardeschija za pobjedu Viola nad Barcelonom

Iznenađujuća pobjeda Fiorentine nad Barcelonom

Dva gola Bernardeschija za pobjedu Viola nad Barcelonom

M. Šljivak

Federico Bernardeschi, 21-godišnji napadač Fiorentine, postigao je dva pogotka u pobjedi italijanskog tima nad evropskim prvakom Barcelonom od 2:1.

Do iznenađujućeg trijumfa Viole su stigle dobrim otvaranjem meča i sa dva gola za 12 minuta igre.

Junak je mladi napadač Federico Bernardeschi. On je prvo u četvrtoj minuti pogodio za vodstvo Fiorentine od 1:0, da bi samo osam minuta kasnije isti igrač pogodio za 2:0.

Uspjela je Barcelona preko Luisa Suareza da se vrati. Urugvajac je u 17. minuti pogodio za 2:1, a ovo se ispostavio i kao posljednji gol na meču.

Iako je Barcelona pokušavala da dođe do preokreta, na kraju im to nije uspjelo, te je do kraja ostalo 2:1 za Fiorentinu.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fiorentina - Barcelona 2:1 (Bernardeschi 4', 12' / Suarez 17')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.