Dva gola i asistencija Ibiševića, Hertha prokockala pobjedu

Bundesliga

Dva gola i asistencija Ibiševića, Hertha prokockala pobjedu

E. Škorić

Vedad Ibišević je briljirao u remiju Herthe na gostovanju u Frankfurtu.

Hertha je u petom kolu u sjajnom meču s 3:2 vodima protiv Frankfurta, a naš Ibišević je junak gostiju iz Berlina, pošto je postigao dva gola, a onda assitirao Essweinu za vodstvo. Naš napadač igrao je 78 minuta, ali je domaćin u samoj završnici zabio za 3:3.

Emir Spahić je odigrao 90 minuta, a njegov HSV je tek u završnici kapitulirao protiv Bayerna, kojem je pobjedu donio Kimmich. 

Bayern je tako maksimalan sa 15 bodova i nalazi se na prvom mjestu, dok je druga Borussia Dortmund sa 12 bodova, koliko ima i Hertha.

Borussia Moenchengladbach je golovima Stindla i Wenda savladala Ingolstadt, dok je Augsburg s 1:0 savladao Darmstadt, a meč Mainza i Bayera završen je rezultatom 3:2, uz hat-trick raspucanog Chicharita za Apotekare.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:
Augsburg - Darmstadt 1:0 (Finnbogason 47)
Frankfurt - Hertha 3:3 (Fabian 39 Meier 45, Hector 92/ Ibišević 19 - penal, 58, Esswein 65)
HSV - Bayern 0:1 (Kimmich 89)
Mainz - Bayer 2:3 (Malli 31, Bell 35/ Chicharito 32, 66, 92)


gg1 by goloviliga
Vedad Ibisevic drugi gol by goloviliga Borussia M. - Ingolstadt 2:0 (Stindl 42, Wend 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije