Dva gola Ibre i promašen penal, PSG-u bod protiv Reimsa
Foto: EPA

Ligue 1, 1. kolo

Dva gola Ibre i promašen penal, PSG-u bod protiv Reimsa

E. Škorić
Teme:

Aktuelni prvak Francuske, PSG, remijem u gostima kod Reimsa (2:2) startao je u novu sezonu Ligue 1.

Premijernu utakmicu nove sezone u francuskom šampionatu u petak navečer odigrali su Reims i PSG. Gosti su bili favoriti, ali su na kraju osvojili samo bod i to su morali juriti gol zaostatka.

Počelo je dobro za bogate goste jer je sjajni Zlatan Ibrahimović u sedmoj na asistenciju Javiera Pastorea pogodio za vodstvo 1:0. Šveđanin je 12 minuta kasnije promašio penal…

Slijedi dvostruka kazna do kraja prvog dijela. Oniangue u 22. zabija za 1:1, na 2:1 rezultat okreće Devaux u 35. minuti. Za promašeni penal se Ibra iskupio u 62. minuti, a ponovo ga je Pastore proigrao.

Ibrahimović je u prve dvije utakmice nove sezone postigao četiri gola. Protiv Guingampa, u utakmici francuskog Superkupa, također je bio dvostruki strijelac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 1. kolo:
Reims - PSG 2:2 (Oniangue 22, Devaux 35/ Ibrahimović 7, 62)


Zlatan Ibrahimovic Goal - Reims vs PSG 0-1... by fotballchanel
Zlatan Ibrahimovic penalty miss vs REIMS... by fotballchanel
Oniangue Goal Reims vs Paris Saint-Germain 2 -2... by lancepremium
Devaux Goal vs PSG I Stade de Reims vs PSG 2-1... by skymediatv1
Reims 2 - 2 PSG # Super Ibrahimović (Double) by sporttvks

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.