Dva gola Šćuka, jedan Mešanovića u Češkoj

Češka liga

Dva gola Šćuka, jedan Mešanovića u Češkoj

E. Škorić

Bh. internacionalci Jasmin Šćuk i Muris Mešanović pogađali su u današnjim susretima 24. kola češkog prvenstva.

Mešanović je Jihlavi donio bod u gostima kod prvaka Plzena, pogodivši u 82. minuti za 1:1. Plzen je prethodno vodio golom Durisa iz 46. minute. Mešanović je u igru ušao u 57. minuti, a za goste je svih 90 minuta igrao i Haris Harba, bivši igrač Olimpica.

Sjajni Šćuk je postigao dva gola u visokoj pobjedi Mlade Boleslav nad Znojmom (4:1). Prvo je Šćuk pogodio za 2:0 u 34. minuti, zatim s penala u 68. za 4:1. Kores i dva puta  Magera bili su još strijelci za domaći, a Vasicek za gostujući sastav. Šćuk ukupno ima 11 pogodaka na kontu.

Mlada je trenutno na trećem mjestu sa 43 boda i na dobrom putu je da igra Evropsku ligu naredne sezone.

Češka liga, 24. kolo:
Plzen - Jihlava 1:1 (Duris 46/ Mešanović 82)
Jablonec - Dukla 1:4 (Jablonsky 22/ Mareš 1, Berger 30 - penal, 70, Pospech 90)
Mlada Boleslav - Znojmo 5:1 (Kores 19, Šćuk 34, 68 - penal, Magera 63, 70/ Vasicek 37)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.