Dva gola Spahića u pobjedi Bayera

Kapiten naše reprezentacije briljirao

Dva gola Spahića u pobjedi Bayera

E. Škorić

Kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić postigao je dva pogotka u pobjedi Bayera u Nurnbergu (4:1) u preptosljednjem susretu 31. kola njemačke Bundeslige.

Bayer se ovom pobjedom vratio na četvrto mjesto, odnosno zonu koja vodi u Ligu prvaka. Apotekari trenutno imaju 54 boda, bod više od petoplasiranog Wolfsburga s kojim će se do kraja boriti za plasman u najelitnije klupsko natjecanje.

Nije svakodnevnica da Spahić postiže pogotke udarcima izvan kaznenog prostora, no danas je naš kapiten postigao jako lijep  gol u 16. minuti za vodstvo gostiju.

Samo deset minuta kasnije Nurnberg se vraća, a za 1:1 pogodio je Plattenhardt. U nastavku još dva  gola Bayera. Najprije je asistent Spahićevom golu, Boenisch, u 48. povisio na 2:1.

Na 3:1 povećao je Spahić u 81. minuti svojim drugim golom. Heung-Min Son ga je uposlio nakon jednog ubačaja iz kornera, a naš reprezentativac zabio. Kakav dan za Spahića. Hilbert je u 87. postavio konačnih 4:1.

Bundesliga, 31. kolo:
Nurnberg - Bayer 1:4 (Plattenhardt 26/ Spahić 16, 81, Boenisch 48, Hiblert 86)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Nürnberg 0-1 Leverkusen Goal Spahic Bundesliga... by mck21
Nürnberg 1-3 Bayer Leverkusen (Goal Spahić) 20... by raghey

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.