Dva londonska kluba u lovu na Gomesa

Nije samo Juventus, koji ga planira dovesti

Dva londonska kluba u lovu na Gomesa

E. Ganibegović

Poznata je situacija oko Andrea Gomesa iz Barcelone, koji želi da napusti Nou Camp, jer nije zadovoljan svojim statusom u klubu.

Nedavno su se u italijanskim medijima pojavile informacije kako je Juventus zagrizao za Portugalca, koji je prethodne godine stigao u Barcelonu, međutim sada su se u borbu za njegov potpis uključili i engleski klubovi. 

Engleski mediji izvještavaju kako su ekipe iz Londona, Tottenham i West Ham, bacile oko na veznjaka Katalonaca.

Naime, spremni su da nezadovoljnog Gomesa dovedu na jednogodišnju posudbu.

Ovaj 24-godišnji veznjak je u Katalonce stigao prošlog ljeta iz Valencije za 35 miliona eura, plus 20 miliona kroz razne bonuse, međutim na Nou Campu nije mnogo pokazao. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone je skupio 47 nastupa, ali samo je 17 puta bio u početnoj postavi za utakmice La Lige, dok često nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji na sredini terena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti