"Dva penala protiv BVB-a su mi najvažniji, najemocionalniji"

Sejad Salihović o penalima:

"Dva penala protiv BVB-a su mi najvažniji, najemocionalniji"

Fudbalskog reprezentativca BiH Sejada Salihovića ove sezone muči povreda koljena zbog koje je u sadašnjem dijelu sezone upisao tek dva nastupa za svoj Hoffenheim, a u oba navrata je ušao sa klupe.

Ipak, uprkos tome Salihović je jedan od najboljih strijelaca Bundeslige sa bijele tačke, a od aktivnih fudbalera koji još uvijek nastupaju u najjačem fudbalskom rangu njemačke ubjedljivo je prvi sa 26 realizovanih i četiri promašena penala.

"Nema tu straha kod izvođenja penala, ali respekt zaslužuje svako. Da li ga imaju golmani to ne znam jer nisam golman", rekao je Salihović uz smijeha na početku svog intervjua za ZDF, te dodaje:

"Golman ne može da izgubi ništa prilikom penala, ali može postati heroj".

Sjajni izvođač slobodnjaka priznaje da za izvođenje najstrožije kazne ne postoji poseban recept.

"Ne postoji tu neka posebna formula. Treba jednostavno ostati mira, ne dozvoliti sebi da budeš isprovociran i precizno šutirati", objasnio je fudbaler Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihovićeva dva sigurno izvedena penala u sezoni 2012/2013 osigurao opstanak u društvu najboljih njemačkih klubova.

"Ta dva penala protiv BVB-a su za mene najvažniji, najemocionalniji. I u sezoni kada smo ušli u ligu bio je jean izuzetno važan penal, ali sa ovim protiv Dortmunda se ne može mjeriti", istakao je reprezentativac BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.