Dva sjajna pojačanja za Newcastle
Foto: EPA

Mangala i Carvalho na St. James Parku

Dva sjajna pojačanja za Newcastle

M. Šljivak

Ekipa Newcastlea od naredne sezone će ponovo biti dio engleskog Premiershipa.

Svrake su Championshipu imale sjajnu sezonu koju su na kraju krunisali povratkom u društvo najboljih, a sve to s klupe odlično vodi Rafa Benitez.

Tim sa St. James Parka raspolaže jako dobrim fudbalerima, ali bi se ovog ljeta Newcastle mogao dodatno pojačati, a pred dolaskom u ovaj klub su dvojica jako dobrih fudbalera.

Kako stvari stoje, novi članovi ovog tima postaće Elaquim Mangala (Manchester City) i William Carvalho (Sporting Lisabon).

Mangala (26), igrač je Manchester Cityja. Proteklu sezonu je proveo na posudbi u Valenciji, ali je sve izvjesnije da će se vratiti u Premiership. Za njega je Newcastle spreman platiti 15 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carvalho bi trebao pojačati vezni red Svraka. Radi se o sjajnom veznjaku koji se u prošlosti povezivao  s velikanima evropskog fudbala, ali su se špekulacije umirile i on će vjerovatno postati novi član Newcastlea.

Biće svakako veoma interesantno gledati engleskog velikana ponovo među najboljim timovima, jer realno, oni tu zaslužuju biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi