Dvadesetak fudbalera u Španiji na optuženičkoj klupi

Optuženi za namještanje utakmice

Dvadesetak fudbalera u Španiji na optuženičkoj klupi

Više od 20 fudbalera koji su 2011. godine učestvovali na utakmici Levante - Real Zaragoza pozvano je na informativni razgovor u Ured za borbu protiv organiziranog kriminala zbog sumnje u namještanje utakmice.

Kako javljaju španski mediji postoji osnovana sumnja da je utakmica koja je završila pobjedom Zaragoze 2:1 namještena kako bi gosti osvojili važne bodove za ostanak u Primeri. 

Ured za korupciju je tokom istrage prisluškivao telefone osumnjičenih igrača, a pribavio je i izvode iz banaka na kojima su uočene sumnjive uplate. Dio igrača će dati svoje izjave kao optuženici, a dio u svojstvu svjedoka.

Sumnja se kako je Zaragoza te sezone, koju je završila na 14. mjestu, namjestila još tri utakmice.

Većinski vlasnik kluba u to vrijeme Agapito Iglesias poručio je kako podržava istragu kazavši kako treba "riješiti nered koji vlada u profesionalnom fudbalu", a oglasilo se i sadašnje rukovodstvo Real Zaragoza.

"Trenutno je u klubu samo jedan igrač koji je nastupio u toj utakmici. Vrata kluba su otvorena istražnim organima i spremni smo na saradnju u borbi protiv korupcije", poručio je predsjednik kluba Christian Lapetra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaragoza se trenutno nalazi na 13. mjestu Segunde, dok je Levante na 16. poziciji u Primere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.