Dvadesetosmogodišnjak na klupi Hoffenheima

Bundesliga dobila najmlađeg trenera u istoriji

Dvadesetosmogodišnjak na klupi Hoffenheima

D. Vejo

Nakon što je Hub Stevens zbog zdravstvenih razloga morao da napusti mjesto trenera Hoffenheima, na njegovo mjesto došao je ni više ni manje nego 28-godišnji Julian Nagelsmann, koji je ovim potezom rukovodećih čelnika kluba, postao najmlađi trener ikad u njemačkoj Bundesligi.

Ovaj mladi stručnjak došao je u veoma nezgodnom periodu. Naime, njegov zadatak nije ni malo lak, uzimajući u obzir da će morati izboriti opstanak sa timom koji se nalazi na pretposljednjoj poziciji na tabeli u jednoj od pet najjačih liga svijeta. 

Iako je zbog povrede koljena morao da prestane s aktivnim bavljenjem fudbalom, njegova želje i ljubav su ga i dalje ostavili u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Trenerskim poslom, bavio se u Augsburgu gdje je bio pomoćnik Tomasu Tuhelu, da bi nakon toga preuzeo omladinski pogon Hoffenheima, s kojima je postao prvak Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann je potpisao ugovor do 2019. godine, a prvi ispit, te ujedno i jedna od odlučujućih utakmica očekuje ga već u subotu, gdje će sa svojim timom ići na megdan Werderu u Bremen koji se takođe grčevito bori za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi