Dvije decenije kasnije: Kodro ponovo na Nou Campu
Foto: EPA

Ovog puta mladi Kenan

Dvije decenije kasnije: Kodro ponovo na Nou Campu

Pred nadolazeći okršaj između Barcelone i Osasune mediji u Španiji su veliku pažnju posvetili novopečenom bh. reprezentativcu Kenanu Kodri.

"Povratak Kodre na Camp Nou" je jedan od naslova u tamošnjoj štampi, koja podsjeća da je Kenan sin legendarnog bh. napadača i da će mu to biti prvi put da zaigra na stadionu na kojem je njegov otac uživao status ljubimca. 

"Bit će sigurno lijepo zaigrati na stadionu na kojem je igrao moj otac. Za Osasunu će to biti težak meč, ali dat ćemo sve od sebe", kazao je Kenan. 

Od vremena kada je Meho Kodro 'žario i palio' Španijom prošle su dvije decenije. On je svojevremeno kao prvi strijelac Real Sociedada prešao u Barcelonu na insistiranje Johana Cruyffa, a u katalonskom klubu se spletom okolnosti zadržao samo jednu sezonu. 

Budući da je prvi strijelac Osasune i najveća zvijezda kluba, upravo će Kenan danas predstavljati najveću opasnost po gol Ter Stegena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi