Dvije ponude za Edina Džeku
Foto: EPA

Sunderland ne odustaje, Schalke se uključio

Dvije ponude za Edina Džeku

M. Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH, Edin Džeko, dobio je dvije nove ponude za nastavak karijere.

Nakon slabe sezone u Romi postalo je izvjesno kako će bh. napadač napustiti Vučicu u ljetnom prelaznom roku, a interes za njegove usluge je zaista ogroman.

Roma je već odbila ponudu Sunderlanda, interesuju se turski velikani Beškitaš i Galatasaray, a trener rimskog tima Luciano Spalletti je najavio kako će Edin ostati na Olimpicu.

Međutim, ponude i dalje stižu na adresu Rome. Italijanski novinar Emanuele Giulianelli tvrdi kako je Sunderland spremio novu ponudu vrijednu 18 miliona eura, te se nadaju kako bi ovaj put Vučica mogla pristati.

Nadaju se Džeki i u ekipi Schalkea. Ekipa iz Gelsenkirchena namjerava prodati Klaasa-Jana Huntelaara i Franca Di Santa, pa će pored Švicarca Breela Embola, pokušati dovesti i bh. napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izvjesno je da nas očekuje zanimljivo ljeto kada su naši reprezentativci u pitanju, a posebno se to odnosi na potencijalni transfer Dijamanta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi