Dvojica igrača napustili Zetu

Pred duel sa Željom

Dvojica igrača napustili Zetu

E. Škorić
Teme:

Željezničar će u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrati protiv Zete.

Crnogorska ekipa je itekako rival kojeg je Željo želio da izbjegne u žrijebu, pošto je uz Zetu u konkurenciji bilo nekoliko "malih" ekipa poput Santa Colome iz Andore, Floriane s Malte, St. Joseph'sa iz Gibraltara ili Tre Pennea iz San Marina.

Međutim, žrijeb je odlučio da sastavi Željezničar i Zetu i ovi mečevi bi itekako mogli da budui zanimljivi.

Tim iz Golubovaca ostao je bez dvojice važnih igrača pred evropske mečeve. Klub je ranije napustio golman Mladen Božović, a sada je otišao i Luak Klikovac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je izrazio nezadovoljstvo statusom u ekipi, pa se odlučio na odlazak, mada nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Klikova je napadač, ima 24 godine i za Zetu je na 10 mečeva u prošloj sezoni dao dva gola. Što se Božovića tiče, on je imao 32 nastupa na golu Zete u minuloj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi