Dvojica kandidata za klupu Barcelone
Foto: EPA

Keoman i Sampaoli kandidati

Dvojica kandidata za klupu Barcelone

M. Šljivak

Treneru Barcelone Luisu Enriqueu opasno se trese stolica.

Tim s Nou Campa doživio je pravu katastrofu u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a (4:0), te su se vjerovatno oprostili od nastupa u Evropi.

Poraz u Parizu je otvorio izlazna vrata iz kluba za Luisa Enriquea, a dvojica trenera se povezuju s preuzimanjem katalonskog velikana.

Prvi izbor Barce je aktuelni menadžer Evertona Ronald Koeman. Nekadašnji igrač tima iz Katalonije glavna je želja rukovodstva Barcelone, ali ako njega ne uspiju angažovati, postoji i druga opcija.

Radi se o trenutnom treneru Seville Jorgeu Sampaoliju. Argentinski stručnjak na sjajan način vodi tim iz Andaluzije.

Dok Koeman nije želio komentarisati ponude od svog nekadašnjeg kluba, Sampaoli je imao šta reći o povezivanju s Barcom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam. Sretan sam u Sevilli, borimo se za trofeje, ali nikad se ne zna šta budućnost nosi", rekao je Argentinac.

Ipak, Koeman je za sada bliža opcija. I navijači Blaugrane bi rado vidjeli Holanđanina na klupi svog tima, pa bismo vrlo lako Koemana mogli vidjeti na Nou Campu od naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije