Dybala: Ja nisam Del Piero
Foto: EPA

Argentinac progovorio o poređenjima sa legendom Juvea

Dybala: Ja nisam Del Piero

Sjajni ofanzivac Juventusa Paulo Dybala smatra da mu "puno toga nedostaje" da bi bio novi Alessandro Del Piero, ali ističe i da u budućnosti želi postati simbolom Juventusa.

Argentinskog fudbalera se zbog njegovo stila igre često upoređuje sa legendarnim Del Pierom, a mnogi špekulišu da bi Dybala od sljedeće sezone mogao "zadužiti" dres sa brojem 10.

"Del Piero je uzor. Biće teško doći na isti nivo kao on, na terenu i izvan njega. On je sjajna osoba, upoznao sam ga i on je zaista veoma dobar čovjek", rekao je novinarima Dybala.

Mladi fudbaler Juventusa je istakao i da je Del Piero bio mnogo bolji od njega kada je u pitanju efikasnost i situacije ispred protivničkog gola. "On je postizao mnogo više golova od mene. Puno mi nedostaje da bih bio kao on", izjavio je napadač Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Broj 10? Uvijek sam govorio da je broj 21 važan za Juve. Teško je nositi Del Pierovu desetku, želim nositi svoj broj, 21. Nikad ne bih tražio broj 10, ako mi klub ponudi onda ćemo razgovarati", odgovorio je Dybala na špekulacije da bi od sljedeće sezone mogao obući legendarnu Juventusovu desetku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti