Dyer se pridružio Leicesteru, Carrillo odbio

Dyer se pridružio Leicesteru, Carrillo odbio

S. Bošković

Leicester City potvrdio da su doveli igrača Swanseaja, Nathana Dyera na jednogodišnju posudbu.

Dvadesetsedmogodišnji krilni igrač sedmo je pojačanje Claudia Ranierija ovog ljeta, a transfer je objavljen sat vremena nakon isteka transfer roka.  Ipak, u Engleskoj su takve stvari dozvoljene ako se ranije dostave potpisani ugovori.

Dyer je grao za Swansea, te Southampton i ima preko 130 nastupa u Premier ligi i zasigurno će svojim iskustvom pomoći Leicester da izbori opstanak u društvu najboljih otočkih timova.

S ekipom Swanseaja, u čijem je dresu postigao 31 pogodak, osvojio je engleski Liga kup 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi napomeneti da Lisice nisu uspjele potpisati igrača Sportinga, Carrilla. Nudili su devet miliona funti, ali igrač nije želio napustiti Lisabon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.