Dynamo slavio, Steaua se spasila u nadoknadi

Sve još uvijek otvoreno u grupi J

Dynamo slavio, Steaua se spasila u nadoknadi

Domagoj Vida bio je heroj Dynamo Kieva u večerašnjem susretu sa Aalborgom, dok je Lucian Filip u Portugalu spasio Steauu poraza od Rio Avea.

Dynamo Kiev slavio je vrijednu pobjedu protiv Aalborga na domaćem terenu. Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez pogodaka, u drugom su viđena i uzbuđenja na ovom susretu. Prvo se desilo u 68. minuti kada je Dragović zbog povlačenja dobio crveni karton. Iako sa igračem manje, Dynamo je odmah nakon toga došao u prednost a strijelac je bio Vida. To je, ispostavit će se na kraju, bio i jedini gol na ovoj utakmici.

Rio Ave je na svom terenu dočekao Steauu iz Bukurešta i poveo golom Lopesa u 35. minuti. Bilo je to sve od golova u prvom poluvremenu, da bi u nastavku viđena još dva. Prvo je Keseru u 61. minuti poravnao na 1:1, da bi se trinaest minuta prije kraja kada je sa bijele tačke Lopes svojim drugim golom donio novo vodstvo Rio Aveu. Konačan rezultat utakmice postavio je Lucian Filip u petoj minuti sudijske nadoknade,

Evropska liga, grupa J:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dynamo Kiev - Aalborg 1:0 (Vida 70')
Rio Ave - Steaua 2:2 (Lopes 35', 77' 11m - Keseru 61', Filip 90+5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.