Dynamo u finišu prokockao pobjedu, remi Bruggea i Dnipra
FOTO: EPA

Evropska liga, četvrtfinale

Dynamo u finišu prokockao pobjedu, remi Bruggea i Dnipra

Fudbaleri kijevskog Dynama u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige odigrali su neriješeno protiv Fiorentine.

Rezultat na kraju susreta glasio je 1:1, a prva situacija vrijedna pomena desila se već u 13. minuti. Joaquin je primio loptu u šesnaestercu i uputio opasan udarac prema golu, ali mu je slavlje pokvario defanzivac domaćeg tima koji je blokirao šut. 

Samo pet minuta kasnije Fiorentina opet prijeti. Ovaj put dobru šansu propustio je Gomez, koji se u šesnaestercu oslobodio čuvara i snažno šutirao pored gola. Kazna za promašaje stigla je u 36. minuti, a mrežu gostujućeg golmana zatresao je Lens. 

Fiorentina je u nastavku susreta svim silama pokušavala doći do izjednačujućeg pogotka, a to se isplatilo u posljednjim sekundama drugog poluvremena. Za izjednačenje pogodio je rezervista Babacar i ujedno postavio konačan rezultat.

Club Brugge na domaćem terenu protiv Dnipra odigrao je neriješeno (0:0), iako se pokazao kao mnogo opasniji protivnik. Pred golom Boyke nizale su se šanse, a najbolju je u 27. minuti propustio Izquierdo čiji je udarac fantastično odbranio golman gostiju. Do kraja utakmice i jedni i drugi stvorili su po nekoliko dobrih prilika, ali rezultat je ostao nepromijenjen. 

Evropska liga, četvrtfinale:

Club Brugge - Dnipro 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dynamo - Fiorentina 1:1


Jeremain Lens Goal 1-0 Dynamo Kiev vs... by ruddeboy

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.