Džeki 63 minute u sjajnom meču Rome i Tottenhama
Foto: EPA

Prijateljski meč u New Jerseyju

Džeki 63 minute u sjajnom meču Rome i Tottenhama

Fudbaleri Rome savladali su Tottenham sa 3:2 u američkom New Jerseyju u okviru prijateljskog meča.

Roma je bolje otvorila susret i bili su nešto opasniji rival. To im se isplatilo u 13. minuti kada je sa jedanaest metara bio precizan Diego Perotti za vodstvo Vučice od 1:0. 

Nakon toga Tottenham je zaigrao nešto bolje te su zaprijetili nekoliko puta preko Harryja Kanea, ali promjene rezultata prije odlaska na odmor nije bilo.

U nastavku susreta velika greška suca jer nije dosudio čist penal nad Harryjem Kaneom. Tottenham je i nakon toga bio opasniji, ali do izjednačenja nisu mogli. Kazna za promašaje stigla je u 70. minuti kada je turski fudbaler Under pogodio za 2:0. Tottenham je smanjio prednost Rome u 87. minuti nakon pogotka Winksa, a u 91. minuti su izjednačili preko Janssena. Kada se mislilo da će se izvoditi penali, Roma je stigla do novog gola i to preko Tumminella u 92. minuti za pobjedu u ovom susretu. 

Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je do 63. minute susreta kada ga je zamijenio Tumminello. 





Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije