Džeki potrebno još sedam golova da obori rekord

Hoće li mu ovo biti najbolja sezona u karijeri?

Džeki potrebno još sedam golova da obori rekord

Sjajni bh. napadač Edin Džeko vjerovatno igra svoju najbolju sezonu u karijeri, barem kada je u pitanju individualni učinak.

U susretu sa Palermom, koji je okončan pobjedom Rome rezultatom 3:0, Džeko je postigao svoj 20. gol u Seriji A ove sezone, a ukupno 30. u svim takmičenjima.

Time je Edin Džeko nadmašio svoj rezultat iz sezone 2009/10., koju je završio sa 29 golova na svom kontu. Te sezone je Džeko bio najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola, a preostale golove je postizao u Ligi prvaka (4), Evropskoj ligi (1) i njemačkom Kupu (2) i to na ukupno 48 utakmica koliko ih je odigrao u svim takmičenjima.

Najbolja Džekina sezona u dosadašnjem dijelu karijere bila je sezona 2008/09., kada je sa Wolfsburgom osvojio naslov prvaka u Njemačkoj. Tada je Džeko postigao ukupno 36 golova i to na samo 42 utakmice. Naš napadač je postigao 26 golova u Bundesligi, šest u Kupu Njemačke i četiri u tadašnjem Kupu UEFA.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeki je potrebno još sedam golova u ovoj sezoni kako bi oborio svoj lični rekord po broju golova u sezoni. U slučaju da dođe do brojke od 37 golova, sezona 2016/2017. će za njega biti najuspješnija u karijeri.

Edin Džeko će sa Romom do kraja sezone odigrati minimalno 12 utakmica. Do kraja sezone u Seriji A ostalo je još 10 kola, a ne treba zaboraviti ni da Romu očekuju revanš susreti protiv Lazija u polufinalu Kupa (prva utakmica 0:2), te Lyona u osmini finala Evropske lige (prva utakmica 2:4), tako da je moguće da Džeko odigra i više od 12 utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi