Džeki se hrabrost isplatila, nije se bojao ni klupe

Odbio ponudu Intera

Džeki se hrabrost isplatila, nije se bojao ni klupe

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko bio je prošlog ljeta veoma blizu odlaska iz Rome.

Džeko je prošle sezone igrao veoma loše, te je postigao samo osam golova u Seriji A. Definitivno nije uspio da ispuni visoka očekivanja navijača Rome u sezoni koja je iza nas, pa je njegov odlazak iz Rima bio veoma blizu.

Sportski direktor Intera Piero Ausilio pozvao je svog kolegu iz Rome Waltera Sabatinija te mu rekao kako Inter namjerava poslati ponudu za Džeku i da je on prva opcija ovog kluba u slučaju odlaska Icardija.

Ipak, Sabatini je poručio Ausiliju da Džeko nije na prodaju. Navodno je Sabatini bio veoma zadovoljan Džekinom voljom za ostankom u klubu i željom da se naredne, tj. ove sezone dokaže u klubu pa čak i pod cijenu da ga čeka kluba za rezervne fudbalere.

Također, istinite su bile i špekulacije da je mogao preći u Sunderland i jedan klub iz Kine, ali je naš napadač obje ponude odbio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To se na kraju isplatilo jer je Džeko sjajan ove sezone te je nakon devet mečeva postigao osam golova i prvi je strijelac lige.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi