Džekin City i Pjanićeva Roma podijelili bodove

City - Roma 1:1

Džekin City i Pjanićeva Roma podijelili bodove

E. Škorić

U drugom duelu drugog kola grupe E Lige prvaka Manchester City je na Etihadu ugostio Romu, a meč je završen podjelom bodova (1:1). 

Roma ove sezone igra sjajan nogomet. Osim što imaju pet pobjeda u Seriji A (nakon pet kola), dobar posao rade i u najelitnijem klupskom natjecanju. Poslije visoke pobjede nad CSKA (5:1), Roma je večeras osvojila vrijedan bod u Manchesteru.

Međutim, nisu stvari krenule najbolje za rimsku Vučicu. U četvrtoj minuti Maicon je povukao Sergija Aguera, pa je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku. Aguero je sam izveo penal, te je bio siguran za 1:0. Mogao se Maicon iskupiti samo tri minute kasnije. Iskosa s desne strane je raspalio iz sve snage, lopta pogađa prečku.

Nakon nekoliko slabih pokušaja na obje strane, Roma je u 23. minuti poravnala rezultat. Radja Nainggolan je uposlio Francesca Tottija, koji loptu plasira pored Joea Harta i postaje najstariji igrač koji je dao gol u Ligi prvaka sa 38 godina i tri dana. U samoj završnici prvog dijela Gervinho je imao šansu, ali Hart je sjajno intervenisao.

U nastavku je City preuzeo incijativu, Roma se smišljeno povukla, ali i prijetila iz kontri. U 52. minuti je naš Miralem Pjanić dobro zaprijetio Hartu. Edin Džeko je u 57. minuti zamijenjen Frankom Lampardom.

Imao je Pjanić još nekoliko pokušaja, a rezervista Lampard u 67. minuti stavlja Skorupskog na muke, ali ovaj uspijeva izbaciti u korner.

Liga prvaka, grupa E, 2. kolo:
City - Roma 1:1 (Aguero 4 - penal/ Totti 23)
CSKA - Bayern 0:1 (Muller 22 -penal)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.