Džekin City u finišu pao na Allianz-Areni
Foto: EPA

Boateng za pobjedu Bavaraca

Džekin City u finišu pao na Allianz-Areni

E. Škorić

Bayern i Manchester City odigrali su derbi grupne faze Lige prvaka, a njemački klub je u samoj završnici došao do tri boda.

Edin Džeko je igrao od prve minute u sastavu engleskog prvaka, koji drugu godinu zaredom mora igrati u grupi s Bayernom, a s njima su još i Roma, te moskovski CSKA.

Odmah na otvaranju utakmice na Allianz-Areni Bayern je imao šansu. Goetze je proigrao Mullera, koji je izašao sam na Harta, ali se spetljao nakon što ga zaobišao i ostalo je 0:0.

Džeko je prvi ‘testirao’ Neuera, udarcem iskosa s lijeve strane u 12. minuti, ali siguran je bio njemački golman. Dobru priliku Bavarci su imali u 20. minuti, kada je Muller glavom tukao pod prečku, a Hart izbacuje u korner.

Naš reprezentativni kapiten i u 22. minuti dobro šutira, lopta ide malkice pored Neurove desne stative. Hart na drugoj strani brani udarac Alabe. 

Bayern prijeti i u 36. minuti. Alaba je uposlio Lewandowskog, koji je zaobišao Harta, ali pogodio na kraju samo vanjski dio mreže. Do kraja prvog dijela se rezultat više nije mijenjao.

I u nastavku je bilo šansi, ali Neuer i Hart se nisu dali iznenaditi tako lako. Lahm je zaprijetio u 51. minuti udarcem s ruba šesnaesterca. Hart zaustavlja u 55. minuti pokušaj Goetzea, koji je u 60. minuti također imao dobru šansu, no opet Hart. Muller u 66. loptu sa 23 metra šalje preko gola Cityja, a samo nekoliko minuta ranije Silva propušta veliku priliku za Građane.

Džeko je iz igre izašao u 74. minuti, a u finišu utakmice Hart spašava Cityja nakon projektila Boatenga, a onda je isti igrač šutirao, lopta pogodila Goetza i završila u mreži Harta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa E, 1. kolo:
Bayern - City 1:0 (Boateng 90)


Bayern Munich 1 - 0 Manchester City Boateng by yarigavideo

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.