Džekin post nastavljen, Roma slavila u Firenci
Foto: EPA

Vučici važna tri boda

Džekin post nastavljen, Roma slavila u Firenci

M. Šljivak

Ekipa Rome pobijedila je na gostovanju Fiorentinu sa 4:2 u susretu 12. kola italijanske Serie A.

Odličan meč viđen je u Firenci, a na kraju je Vučica uspjela da upiše važna tri boda u ovom duelu.

Već u petoj minuti gosti iz Rima su poveli. Gerson je pogodio za prednost od 0:1, ali je slavlje trajalo samo četiri minute, jer je Vertout uspio u devetoj minuti da pogodi za izjednačenje rezultata na 1:1.

Novo vodstvo Romi donosi ponovo Gerson i to golom za 1:2 u 30. minuti. Međutim, Viole se ponovo vraćaju, a za 2:2 je u 39. minuti pogodio Simeone.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Roma nakon pet minuta igre u nastavku došla do novog vodstva. Manolas je ni kriv ni dužan postigao gol za 2:3, a konačan rezultat od 2:4 postavio je Perotti u 87. minuti.

Edin Džeko je odigrao kompletan meč, ali je nastavio golgeterski post i u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 12. kolo:

Fiorentina - Roma 2:4 (Veretout 9', Simeone 39' / Gersn 5', 30', Manolas 50', Perotti 87')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi