Džekin projektil nedovoljan Građanima u Cardiffu

Cardiff savladao City

Džekin projektil nedovoljan Građanima u Cardiffu

M. Šljivak

Manchester City doživio je poraz na gostovanju kod Cardiffa rezultatom 3:2 u susretu drugog kola engleske Premier lige.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja pred golom domaćina. City je imao terensku inicjativu, ali je Cardif imao bolje prilike. Fraizer Campbell je bio najveća opasnost Joeu Hartu, koji je spašavao Građane u prvom poluvremenu.

Najbolju priliku Campbell je propustio u 44. minuti kada je izašao sam pred golmana Manchester Cityja, ali je ovaj fantastičnom reakcijom spasio svoj gol, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova 0:0.

Nastavak susreta je donio mnogo bolju igru. Manchester City je odlučnije krenuo prema golu Cardiffa, a napadi su im se isplatili u 52. minuti. Edin Džeko je fantastičnim golom sa preko 20 metara doveo Građane u prednost od 1:0.

Radost Cityja je trajala samo osam minuta. Prvi gol za Cardiff u Premiershipu psotigao je Gunnarsson nakon što je Hart prvi udarac sjajno odbranio, ali odbitak nije mogao za 1:1.

Iako je City napadao, Cardiff je kaznio grešku odbrane Cityja u 79. minuti. Nakon kornera gužvu je iskoristio Fraizer Campbell, koji je pogodio za prednost domaćeg tima od 2:1. Isti igrač je u 87. minuti pogodio za vodstvo Cardiffa od 3:1, a Alvaro Negredo je u sudijskoj nadoknadi meča uspio da smanji rezultat na konačnih 3:2.

Ein Džeko je igrao do 69. minute utakmice.

U još jednom susretu odigranom u istom terminu Tottenham je sa 1:0 savladao Swansea. Gol za Spurse postigao je Roberto Soldado sa penala u 59. minuti susreta.


01 by Samusleep


11 by Samusleep

Potražite više informacija na temu Premier league:


21 by Samusleep
31 by Samusleep


32 by Samusleep

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije