Džekina dnevna rutina, ručak sa Kolarovom i još mnogo toga

Džeko i City u emisiji NBC 36

Džekina dnevna rutina, ručak sa Kolarovom i još mnogo toga

Manchester City je otvorio vrata NBC-jevoj TV ekipi koja je 36 sati snimala Građane, a u glavnoj ulozi su se našli naš reprezentativac Edin Džeko i Argentinac Martin Demichelis. 

Emisija je snimana u okviru NBC-jevog serijala "36" u kojem će klubovi Premiershipa otvoriti svoja vrata TV ekipi ove medijske kuće.  Džeko je u svom razgovoru za NBC rekao kako je svaka utakmica u Premiershipu jako teška. Naš reprezentativac ističe kako je veliki pritisak na njegovoj ekipi, jer Manchester postiže mnogo golova i igra odlično, a kada dođe loša serija onda je pritisak veliki. 

Džeko kaže kako mu se Manchester kao grad mnogo sviđa, ali su česte kiše jedina stvar koju ne voli na Otoku. Naš reprezentativac ističe kako je prije imao pritisak pred utakmice, ali da je sa godinama i iskustvom i on nestao. 

Ekipa NBC-a prati našeg reprezentativca u stopu, a nakon treninga Džeko je otišao sa Aleksandrom Kolarovom na ručak. 

"Kada sam došao u Manchester Aleks mi je mnogo pomogao, jer je to druga država, drugi jezik," rekao je Džeko, a njegov saigrač se složio sa njim, te dodao jednu zanimljivu opasku. "Dobro je nekada, a nekada nije. Jer kada psujem on može sve razumjeti," riječi su Kolarova. 

Džeko je u januaru proglašen igračem mjeseca, a pobijedio je sa rekordnim brojem glasova. Riječi hvale od sportskog direktora Tixikija Begiristaina nisu izostale. 

"Došao sam prije godinu i pol i sada vidim drugog igrača. Talenat i kvalitet su bili tu, ali sada ima povjerenje menadžera," rekao je Begiristain. Sa sportskim direktorom kluba sa Etihada slaže se i menadžer Građana, Manuel Pellegrini. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jako sam sretan jer je ova sezona dobra za njega. On je mlad igrač i nadam se da će nastaviti da pogađa, jer ima još mnogo prostora za napredak," rekao je Čileanac. Priču o našem reprezentativcu i Manchester Cityju, pogledajte u videu ispod. 


Edin Dzeko and City: NBC Manchester City 36 by bigsoccerbosnia

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.