Džeko: Balotellija znam mnogo bolje od novinara

Stao u odbranu italijanskog napadača

Džeko: Balotellija znam mnogo bolje od novinara

Bosanskohercegovački napadač i član Rome Edin Džeko u posljednjem kolu Serije A borit će se za titulu najboljeg strijelca ovog takmičenja.

Džeko ove sezone ima 28 postignutih golova u Seriji A, a ukupno 38 u svim takmičenjima. On je u razgovoru za italijanski Sky Sport poručio da je Spalletti ključni čovjek njegovog napretka.

"Koliko je važan Spalletti? Veoma važan. On želi da igramo napadački fudbal i naučio me je mnogim stvarima. Naučio me je kako napadati prostor, jer u Italiji je to mnogo drugačije nego u Engleskoj ili Njemačkoj. Očigledno je da je on ključna osoba mog napretka ove sezone. Svaki napadač želi postići što je više moguće golova. Moja prva sezona nije bila baš dobra, ali mnogo sam već o tome pričao. Želim se samo skoncentrisati na narednu sezonu, baš kao što sam uradio i prošle godine. Očigledno je da ne bih postigao toliko golova da mi saigrači nisu mnogo pomogli", rekao je Džeko.

Također, italijanske novinare je interesovalo Edinovo mišljenje o napadaču Nice Mariju Balotelliju. Podsjetimo, njih dvojica su svojevremeno nosili dres Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mario je sjajan momak. Mnogo je negativnih stvari o njemu u novinama, ali ja ga znam mnogo bolje od novinara. Mislim da je mogao mnogo više da napravi tokom karijere jer ne postoji mnogo fudbalera sa takvim talentom. Ne smije dozvoliti ljudima oko sebe da mu unište život i karijeru. Da je bio pametniji u ključnim situacijama, mislim da je mogao mnogo bolje proći u karijeri", rekao je Džeko.

Podsjetimo, Dijamant će u posljednjem meču sezone igrati na domaćem terenu protiv Genoe te će juriti barem jedan pogodak kako bi se osigurao na prvom mjestu liste strijelaca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi