Džeko: Bolje je De Bruyneu da ostane u Wolfsburgu

Savjetovao Belgijanca

Džeko: Bolje je De Bruyneu da ostane u Wolfsburgu

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sugerisao je Kevinu de Bruyneu da ostane još jednu sezonu u Wolfsburgu.

De Bruyne (24) se povezuje s Manchester Cityjom, pa bi mogao stopama Džeke, koji je također iz njemačkog prešao u engleski klub. 

“Proveo je neko vrijeme u Chelseaju i zato zna da je Premier liga nešto sasvim drugo. Mnogo igrača koji su se istakli u drugim ligama imali su problema u Engleskoj, kao naprimjer Di Maria”, kazao je Džeko, dodavši:

“Siguran sam da Kevin ima sve što je potrebno da igra u jednom od najvećih evropskih klubova, ali svjestan je da u takvim klubovima ima po 20 vrhunskih igrača koji uvijek žele da igraju. Možda bi mu pomoglo da odigra s Wofsburgom sezonu u Ligi prvaka i da se dodatno razvije”.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

De Bruyne je zabio sedam golova u 30 bundesligaških utakmica protekle sezone, a u Wolfsburg je stigao iz Chelseaja početkom 2014. godine za oko 18 miliona funti. Naš Edin je dres Wolfsburga nosio prije prelaska u City, te je obarao mnoge rekorde u Bundesligi, osvojivši titulu s Vukovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti